ČETRTEK, 7.5.2020

Za dobro jutro naredi Pozdrav soncu. Poskušaj pri vsaki vaji paziti tudi na pravilen vdih in izdih.

MATEMATIKA

Danes bomo malce ponovili.

RI str. 37 in ena stran iz RI po izbiri. Natančno preberi navodila in šele nato reši naloge.

Čaka te še utrjevanje poštevanke.

SLOVENŠČINA

Se jih spomniš, vprašalnice? Kakšne povedi tvorijo? Seveda, vprašalne povedi.

V zvezek za slovnico (črte na obeh straneh) napiši naslov Vprašalnice ter zapiši 10 vprašalnih povedi, v katerih uporabi vsako vprašalnico posebej, npr. Kako lahko naredimo papirnato letalo?

Lb str. 67: Poglej si slike in preberi zapis pod njimi. Natančno preberi navodila pri 1. nalogi in s polnimi povedmi zapiši odgovore.

V zvezek prepiši TOLE.

Uporabi včerajšnjo kazalko in izberi knjigo za današnje redno branje.

SPOZNAVANJE OKOLJA

Tokrat si poglejte še en prispevek o čutilih TUKAJ.

LB str. 83: Natančno preberi besedilo in poglej slike.

Poskusi rešiti tudi TO križanko (across – vodoravno, down – navzdol). Če imaš težave s printanjem ali pri zapisovanju, v zvezek za SPO zapiši samo besede.

V zvezku za SPO že imate naslov Čutila. Vanj prepišite prvi odstavek  iz LB str. 83 (nad slikami). Če želite, naredite še eno DLAN ČUTIL kot ste jo v torek. Izberite si torej poljuben dogodek in ga opišite, kakor ste ga doživeli z vsakim čutilom posebej.

GLASBENA UMETNOST

Pripravi si plastičen lonček, lahko je jogurtov ali pa lonček, v katerem je bil pred tem slasten puding.

Današnjo uro glasbene umetnosti si vzemi kot izziv. Naučil-a se boš ritmične igre z lončkom. Gledal-a boš posnetek, kjer so navodila sicer v angleškem jeziku, vendar te vodi tako gladko, da si lahko zvok tudi izklopiš, če želiš, in slediš samo vidnemu navodilu. Lahko se posnameš in pošlješ svoj posnetek, lahko pa to naučiš tudi svojo sestrico, bratca, mamico, očka in se igrate ritmično igro skupinsko, v krogu, tako da pred ponovitvijo zaporedja zamenjate loček s sosedom. Za sigurno pa bomo to preizkusili tudi pri pouku, ko se vrnemo v šolo.

TUKAJ najdeš posnetek.

Če ti gre ritmična igra z lončkom zlahkoma, lahko to zaporedje nadgradiš in si izmisliš svojega, drugačnega. Lahko se posnameš in pošlješ posnetek.

ANGLEŠČINA (TJA)

TUKAJ najdete navodila za današnje delo.

 

Ta vnos je bil objavljen v POUK. Zaznamek za trajno povezavo.